Welkom bij Fash-on!

Ja, als je Fash-on uitspreekt, klinkt het als Fashion, mode dus. Maar waarom schrijven we het dan op deze manier? Nou, omdat we ons richten op mondkapjes. Midden in de Covid-19 crisis, besloten Maarten en ik ons te gaan richten op het ontwerpen, fabriceren en distribueren van mondkapjes voor niet-medisch gebruik. Deels omdat de noodzaak ertoe zich aan het aandienen was, maar met name omdat we zagen dat de bedrijvigheid in Nederland wel een boost kon gebruiken. Vandaar dat we met Nederlandse ontwerpers en artiesten samenwerken om de mooiste mondkapjes te ontwerpen. Vandaar dat we met een Nederlandse Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemer in zee zijn gegaan om hier in Nederland, met de hand(!), door personen met afstand tot de arbeidsmarkt, deze mondkapjes met liefde te laten maken. En omdat we weten dat mondkapjes per definitie lelijk zijn, wilden we er juist een positief gevoel bij brengen door deze aantrekkelijk en opbeurend te laten ontwerpen.

Onze mondkapjes zijn niet voor medisch gebruik en we hopen dat de vraag naar de medische varianten af zal nemen door de productie van onze mondkapjes. De mensen in de zorg verdienen niet alleen ons respect, maar ook elke vorm van bescherming die ze kunnen krijgen. Wel zijn onze mondkapjes geschikt voor generiek gebruik, waarbij de opmerking gemaakt moet worden dat op het moment van schrijven geen enkele instantie (RIVM of buitenlands equivalent) aan heeft kunnen tonen hoe het best de verspreiding van Covid-19 voorkomen kan worden. Wij zijn ervan overtuigd dat lichaamsbescherming niet zozeer voor jouzelf, maar met name voor de mensen om jou heen nuttig kan zijn. Immers, hoe minder druppeltjes in de lucht, des te minder gevaar voor de mensen binnen de 1.5. meter zone. Dit laat onverlet dat men altijd de regels van de overheid en het RIVM op dient te volgen, met of zonder mondkapje.

Dit zijn pittige tijden, dat beseffen we maar al te goed. Vandaar dat we leuke mondkapjes maken die de lokale middenstand een steuntje in de rug geeft, jou aanspoort deze te dragen en waarbij wij samen een bijdrage leveren aan het verminderen van de druk op onze zorg! Volg daarom goed de draag- en wasinstructies op.

Dus dat is het verhaal van Fash-on; Fashion for on your face. Het mondkapje dat je draagt omdat je een statement wilt maken, omdat je er blij van wordt. En wij willen dat iedereen in Nederland weer blij wordt, ook al zie je de glimlach niet door het mondkapje heen 🙂

Welkom!

Hugo & Maarten

P.S. ‘indebuurt’ in Apeldoorn heeft recentelijk een leuk interview met Maarten gehad en er zijn bij het artikel ook wat foto’s van onze werkzaamheden in het atelier. Je vindt het hier terug; leuk om te zien!

4 thoughts on “Welkom bij Fash-on!

    1. Leuk idee! Gaan we zeker meenemen op de roadmap, al moet ik er wel bijzeggen dat we nog heel veel To-Do’s hebben staan! Katoen voelt sowieso lekkerder aan 🙂

      #StaySafe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *